top of page

Hvordan gi ut bok på eget forlag?


Trenger du noe for å starte eget forlag? Egentlig ikke. Har du allerede et enkeltmannsforetak med organisasjons-nummer fremstår man litt mer seriøst, men det er ikke et krav. Det er likevel greit å vite at for å beskytte forlagsnavnet sitt, må det registreres i Brønnøysundregisteret.


Mange fordeler ved å gi ut bok på eget forlag

Det er store fordeler ved å gi ut boka selv. Du beholder alle rettighetene. Rett til å selge boka i hvilket format du ønsker, i de salgskanaler du ønsker, og til den prisen du ønsker. I tillegg får du full kunstnerisk frihet. Frihet til selv å bestemme tittel, omslagsdesign, lanseringsdato osv.


Forlagene gir ofte boka kortere levetid, de vil satse på den i en begrenset periode. Indieforfattere kan holde liv i salg og markedsføring så lenge de vil.


Ved å gi ut bok på eget forlag har du selv full kontroll på hele bokprosjektet. Du må være villig til å legge ned en del tid til arbeidet, men til gjengjeld sitter du selv igjen med alle inntektene etter salget. I tillegg vil du lære en hel masse underveis.


En god samarbeidspartner

Planlegger du å gi ut bok selv med eller uten eget forlag, er gode samarbeidspartnere viktig. Hos Bokfabrikken.no har du tilgang på mye informasjon for å komme i gang, og du kan kontakte oss når det passer deg. Hos oss får du din egen kontaktperson som loser deg trygt gjennom prosessen fra manus er klart til du står med ferdig bok i hånda!

Når manuset ditt er klart kan vi hjelpe deg med oppsett av tekst og bilder, bokomslag og det du trenger for å trykke bok! Ta gjerne kontakt med oss på https://www.bokfabrikken.no/kontakt


Les mer om å gi ut din første bok hos oss her:


Hvor mye koster det å produsere en bok?

Det koster selvsagt litt å få trykket opp og bundet inn det antall bøker du ønsker. Pris avhenger av mange parametere. Sjekk gjerne vår bokkalkulator på https://www.bokfabrikken.no/priskalkulator


Hva kan vi hjelpe deg med på veien?

Vi tilbyr en enkel prosess fra du leverer teksten din, til vi leverer den ferdig trykte boka dit du ønsker.


Vil du lese mer om prosessen ved å lage bok? Her kan du lese om Anne Cathrine sin bokreise:


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page