top of page
TIPS & RÅD

Trykk din hobby-, mat- eller livsstilsbok hos oss

​Din hobby- eller livsstilsbok, uansett om det er innen mat, trening håndverk, meditasjon eller noe annet spennende, er i gode hender hos oss. Vi vet hva som må til for å produsere kvalitetsbøker pris­effektivt og bærekraftig i små eller store opplag. Og vi vet hvor viktig detaljer og papir kan være i en slik produksjon.

ANBEFALINGER VED TRYKKING AV HOBBYBØKER:

Anbefalt

bokstørrelse

Standard-størrelser:
17x24 cm, A4
eller større

Anbefalt

papirtype

Galerie Art Matt

mellom
130 og 170 gram

Anbefalte

førtrykk-tjenester

Ombrekking av tekst til bokformat, og oppsett omslag

Personlige

anbefalinger

Ring oss gjerne om du skulle ha noen spørsmål 

 • ØNSKER DU OMBREKKING?
  Ombrekking anbefales hvis du leverer oss teksten din i Word. Ombrekking betyr å tilpasse teksten til bokformatet. Vi setter opp sidene dine ryddig, med innrykk, overskrifter, orddeling og avsnitt. Vi har flere maler å velge mellom, og utifra disse velger du selv den fonten og skriftstørrelsen du liker best. Vi hjelper deg så alt blir satt opp korrekt og klart for trykk.​ På den måten får hele boken det samme uttrykket og fremstår organisert og helhetlig.
 • ØNSKER DU E-BOK?
  En e-bok er en digital utgave av boken, som vi kan lage i tillegg til den fysiske varianten. Vi tilbyr 2 typer e-bøker, med forskjellige bruksområder. ​ Består boka di hovedsakelig av tekst? Og du har valgt ombrekking hos oss? Da kan vi også gjøre om manuskriptet ditt til en e-bok, som man kan lese på et lesebrett. Forskjellige lesebrett leser forskjellige filer; ePub eller Kindle (mobi). Du får begge formatene samlet fra oss. Har du en bok med mye illustrasjoner og bilder? Da er en e-bok i form av en interaktiv pdf det rimeligste og greieste valget. Du vil fremdeles kunne ha hyperlenker og klikkbar innholdsfortegnelse, men sidene vil ikke flyte for å tilpasse seg ulike skjermstørrelser som på et lesebrett.
 • ØNSKER DU OPPSETT AV OMSLAG?
  Omslaget er det første leseren ser, og det første inntrykket man får av boka. Vil du lage dette selv, eller ønsker du at vi skal hjelpe deg med det? Har du en klar idé om hva du ønsker av farger eller motiv? Da kan vi gjerne hjelpe deg med utforminga slik at vi sammen lager omslaget som passer til akkurat din bok. Hvis du ønsker å gjøre dette selv, eller ønsker å benytte deg av ekstern hjelp, har vi utarbeidet maler i InDesign for våre vanligste størrelser på bokomslag, som kan lastes ned her. Dette er en mulighet for de som vil bruke litt mer tid, og gjøre seg litt mer flid med omslaget. Et godt bokomslag skal motivere leseren til å ville åpne boka og lese.
 • ØNSKER DU ET PRØVETRYKK?
  Et prøvetrykk er en hel, trykket versjon av boka slik at du kan sjekke kvalitet, papir, at sidene kommer i riktig rekkefølge, at alle farger kommer med, plassering av tekst og bilder osv. For å sikre at du blir fornøyd, tilbyr vi å lage ett prøvetrykk. Med ett prøvetrykk i hånden er det ofte lettere å oppdage eventuelle skrivefeil og ting du vil endre på før vi produserer alle eksemplarene. Dette er en god forsikring å benytte seg av i forkant av en produksjon, da det noen ganger er vanskelig å se for seg det ferdige resultatet når man jobber med et manuskript.
Spørsmål hobby
Veronika_01_crop.jpg

“Oppskriftheftene mine er viktige når jeg underviser og holder kurs. ” 

VERONIKA GLITSCH, FORFATTER AV BOKA «LIV – SYOPPSKRIFT & MØNSTERARK»

Det startet med at jeg hadde en blogg, der jeg la ut gratis oppskrifter på hvordan man trinn-for-trinn skulle tegne mønster og sy f.eks. knappestolpe og buksegylf, og også noen eksempler på redesign av klær. Det ble stor interesse for dette, og jeg begynte å tenke at ved å gi ut mønstrene i hefteform, kunne jeg lage en salgsvare som flere kunne få tilgang til enn de som bestiller målsydde klesplagg av meg.

Din første bok?

Er dette ditt første bokprosjekt på eget forlag? Gratulerer! Vi hjelper deg gjerne med trykkprosessen.

LES MER OM ANDRE BOKSJANGRE:

Veiledning

Du får din egen kontaktperson hos oss

Erfaring

Lang erfaring med profesjonell bokproduksjon

Grønne valg

Bøker i bærekraftig produksjon på sertifisert papir

Oversiktlig

En enkel og oversiktlig prosess: 1-2-3

De mest umiddelbare og tryggeste vennskap er de som dannes mellom mennesker som elsker de samme bøkene.

IRVING STONE
bottom of page