top of page

“I tillegg til trygghet, et godt produkt og en god samarbeidspartner får du gode priser hos AIT.”

TRUDE HELÉN HOLE, FORFATTER AV BOKSERIEN OM LOTTE-MARIE


TRUDE HELÉN HOLE

Min forfatterkarriere startet egentlig på barneskolen, for jeg leste alt jeg kom over av bøker og tegneserier; Nancy Drew, Bobseybarna, Huckleberry Finn og Hellemyrsfolket, Fantomet, Donald Duck og Sølvpilen. Jeg har siden den gang vært meget klar over at jeg skulle skrive bøker selv i voksen alder, det til tross for at jeg nesten strøk i norsk på ungdomsskolen og på videregående. Mine stiler var nok litt for kreative, grusomme og saftige. Min debutroman Sannheten om Lotte-Marie kom ut i 2006 og satte Norgesrekord for en debutant.

Forfatterskap

Jeg skriver romaner, historiske bøker, dokumentarer og bøker på oppdrag, og har så langt skrevet til sammen 14 bøker. Men jeg er nok mest kjent for mine humoristiske bøker om Lotte-Marie, Norges friske og feministiske svar på våre alkoholiserte, trauste krimhelter som eksempelvis Harry Hole.

Bok nummer 4 om den ukonvensjonelle Lotte-Marie ble publisert i september 2020 og heter Lotte-Marie goes Down Under. Denne gangen setter hun kursen mot Australia, nærmere bestemt mot Sydney for å oppleve spenning og action - men noen ganger får en mer enn en ber om, eksempelvis seriemordere, horer, halliker, dop og bisarre orgier - og ikke minst, galskap!

Forlagserfaringer

Jeg har tidligere gitt ut bøker på Damm og Comino. I tradisjonelle forlag må forfattere ta til takke med stusselige 15% på egne verk, hvilket utbetales kun én gang i året. Forfattere lever ikke på luft, kjærlighet og rødvin – og har regninger å betale som alle andre. Så i 2012 valgte jeg som en av Norges første å gi ut selv, ettersom jeg ikke bare skrev bøkene, men stort sett gjorde hele markedsføringsjobben selv.

Men det er ingen dans å gi ut på eget forlag! Redaksjonelle tjenester, trykk, lager og distribusjon koster svært mye og en må lære seg en tøff bransje som er eid av fire store som melker de små – dette kan bli en bratt og hard læringskurve som kanskje gir deg mindre enn hva du putter inn. Men det beste med å gi ut bok på eget forlag er frihet i alle former, samt større fortjeneste om boken selger, mulighet for penger utbetalt hver måned og ikke minst det viktigste – rettigheter til egne verk for all fremtid.

Tillit og miljø

Jeg landet på boktrykkeriet AIT Grafisk av flere grunner. Å vite at mine bøker i dag er miljøvennlige fra A til Å gleder mitt hjerte stort. Dette er svært viktig for meg som har vært aktiv miljø- og dyreverner fra jeg var 12 år gammel. For meg handler dette også om tillit, for jeg har brent meg på trykkerier før og det svir. Og så må jeg få nevne pris, for i tillegg til trygghet, et godt produkt og en god samarbeidspartner får du gode priser. Og dette vet jeg, for jeg har sjekket mye både i inn og utland.

Jeg har altså et nært forhold til boktrykkeriet AIT Grafisk, og anbefaler det til alle. Ingar Markussen er for å si det rett ut min solide wingman når det gjelder mine bøker. Markussen har lært meg mye om papirkvaliteter, om trykking og innbinding og er i tillegg en mann med et stort hjerte. Det finnes ingen over og ingen ved siden av.Siste innlegg

Se alle

ความคิดเห็น


bottom of page