top of page

“For en som lever for å skrive, er det å stå der med sin første bok i hånden en stor opplevelse.”

GUNNAR BERG KRISTOFFERSEN, FIKK TRYKKET EGEN ROMAN HOS AIT GRAFISK I 2018


GUNNAR BERG KRISTOFFERSEN

Jeg var middels skoleflink, men til min overraskelse var jeg én av kun fire på en barneskole med flere hundre elever, som fikk toppkarakter i norsk stil til avgangs-eksamen. Jeg elsket å skrive. Jeg skrev min første «bok» 14 år gammel, i en tykk, linjert skrivebok.

Konstruktive konsulentuttalelser

I 1990 var min første roman ferdig. Den fikk gode konsulentuttalelser hos et stort forlag. Jeg skrev også en novellesamling, som jeg fikk god respons på; fem konsulentuttalelser og egen fast konsulent hos et av de store forlagene. Forlagene var fine å jobbe med. Men så skjedde det ting i livet mitt som medførte at forfattervirksomheten tok en pause, og jeg fullførte ikke forsøket med å få bøkene utgitt. Den skjønnlitterære skrivingen ble lagt på hylla noen år.

Livserfaringer

Jeg er utdannet sivilingeniør (flyingeniør) og har jobbet i Norge, England og Tyskland. Jeg skiftet yrke og jobbet så over åtte år som journalist og fotograf i bl.a. dags- og ukepresse, med over 300 artikler og 500 publiserte fotografier på samvittigheten. Da mine barn var blitt voksne og det ble økonomisk mulig for meg å skifte yrke igjen, var jeg blitt for gammel til å realisere guttedrømmen om å bli pilot. Så jeg ble lokomotivfører isteden. Med min bakgrunn som journalist, ble jeg raskt oppfordret til å skrive i lokomotivførerenes fagforeningsblad. Og dermed våknet forfatteren i meg igjen.

I 2018 hadde jeg skrevet ferdig min andre roman; den ble på 428 sider. Etter å ha lest Oddbjørn Bys bok «Slik gir du ut på eget forlag», der han anbefaler trykkeriet AIT Grafisk, bestemte jeg meg for at jeg ville gi ut romanen selv - for å oppleve drømmen om å stå der med min egen, skjønnlitterære bok i hånden.

Stor opplevelse

Jeg forventet egentlig ikke mye, da jeg først kontaktet boktrykkeriet med mitt lille «mini-prosjekt». Jeg antok trykkeriet kun var interessert i større oppdrag. Men der tok jeg feil! Jeg ble tatt på alvor hos AIT Grafisk fra første stund, fikk egen kontaktperson, og nøyaktige pristilbud. I hele prosessen ble jeg alltid like hyggelig og hjelpsomt mottatt av min kontaktperson, prosjektleder Hilde Sørum. Hun ga meg også uventet mye hjelp og råd, både angående ombrekking, valg av skrifttyper, utforming av bokomslag osv. Og deadline for ferdig bok holdt trykkeriet med god margin.

For en som lever for å skrive, er det å stå der med sin første bok i hånden en stor opplevelse. Jeg ble faktisk gjort litt stas på av trykkeriet, da jeg kom for å hente mine fem kartonger med ferdige bøker. Boken var meget pent og ordentlig laget, fin trykkekvalitet, god kvalitet på innbinding og med et flott, glanset omslag - en tvers igjennom ekte, proff bok. Trykkeriet beholdt et eget eksemplar til sitt arkiv. Og prosjektlederen min leste til og med boken og likte den!

Forfatteren i meg

Nå lever forfatteren i meg i beste velgående. Jeg har fått antatt tre noveller i antologiene «Menneskemøter» (2018) og «Veivalg» (2019) - i sistnevnte har jeg også åpningsnovellen i boken. Jeg er nå godt underveis med min tredje roman og er nesten klar med en novellesamling. Hvis jeg velger å gi ut også de selv, vil jeg ikke nøle med å bruke AIT Grafisk igjen. Jeg er i dag fullverdig medlem av Norsk Forfatterforbund. Min email er : writer@online.no

Siste innlegg

Se alle

Комментарии


bottom of page