top of page
TIPS & RÅD

Trykk din
lærebok hos oss

Din lærebok er i gode hender hos oss. Vi trykker daglig bøker for mange av Norges største lærebokforlag, og vet hva som må til for å produsere kvalitetsbøker pris­effektivt og bærekraftig i små eller store opplag.

ANBEFALINGER VED TRYKKING AV LÆREBØKER:

Anbefalt

bokstørrelse

Standard-
størrelser:
A5, 17x24 cm, A4

Anbefalt

papirtype

Amber Graphic 

eller
Galerie Art Matt

Anbefalte

førtrykk-tjenester

Ombrekking av tekst til bokformat, og oppsett omslag

Personlige

anbefalinger

Ring oss gjerne om du skulle ha noen spørsmål 

Spørsmål lærebok
 • ØNSKER DU OMBREKKING?
  Ombrekking anbefales hvis du leverer oss teksten din i Word. Ombrekking betyr å tilpasse teksten til bokformatet. Vi setter opp sidene dine ryddig, med innrykk, overskrifter, orddeling og avsnitt. Vi har flere maler å velge mellom, og utifra disse velger du selv den fonten og skriftstørrelsen du liker best. Vi hjelper deg så alt blir satt opp korrekt og klart for trykk.​ På den måten får hele boken det samme uttrykket og fremstår organisert og helhetlig.
 • ØNSKER DU E-BOK?
  En e-bok er en digital utgave av boken, som vi kan lage i tillegg til den fysiske varianten. Vi tilbyr 2 typer e-bøker, med forskjellige bruksområder. ​ Består boka di hovedsakelig av tekst? Og du har valgt ombrekking hos oss? Da kan vi også gjøre om manuskriptet ditt til en e-bok, som man kan lese på et lesebrett. Forskjellige lesebrett leser forskjellige filer; ePub eller Kindle (mobi). Du får begge formatene samlet fra oss. Har du en bok med mye illustrasjoner og bilder? Da er en e-bok i form av en interaktiv pdf det rimeligste og greieste valget. Du vil fremdeles kunne ha hyperlenker og klikkbar innholdsfortegnelse, men sidene vil ikke flyte for å tilpasse seg ulike skjermstørrelser som på et lesebrett.
 • ØNSKER DU OPPSETT AV OMSLAG?
  Omslaget er det første leseren ser, og det første inntrykket man får av boka. Vil du lage dette selv, eller ønsker du at vi skal hjelpe deg med det? Har du en klar idé om hva du ønsker av farger eller motiv? Da kan vi gjerne hjelpe deg med utforminga slik at vi sammen lager omslaget som passer til akkurat din bok. Hvis du ønsker å gjøre dette selv, eller ønsker å benytte deg av ekstern hjelp, har vi utarbeidet maler i InDesign for våre vanligste størrelser på bokomslag, som kan lastes ned her. Dette er en mulighet for de som vil bruke litt mer tid, og gjøre seg litt mer flid med omslaget. Et godt bokomslag skal motivere leseren til å ville åpne boka og lese.
 • ØNSKER DU ET PRØVETRYKK?
  Et prøvetrykk er en hel, trykket versjon av boka slik at du kan sjekke kvalitet, papir, at sidene kommer i riktig rekkefølge, at alle farger kommer med, plassering av tekst og bilder osv. For å sikre at du blir fornøyd, tilbyr vi å lage ett prøvetrykk. Med ett prøvetrykk i hånden er det ofte lettere å oppdage eventuelle skrivefeil og ting du vil endre på før vi produserer alle eksemplarene. Dette er en god forsikring å benytte seg av i forkant av en produksjon, da det noen ganger er vanskelig å se for seg det ferdige resultatet når man jobber med et manuskript.
anne-kari-aschim_s_h_03.jpg

“Det har vært svært givende og morsomt å lage lærebøker selv, selv om det har vært mye arbeid.” 

ANNE KARI ASCHIM, LÆREBOKFORFATTER FOR BARN OG LÆRERE 1.-4. TRINN, OG EIER AV LESEMESTER FORLAG. 

Foranledningen til å starte eget forlag var at jeg tidligere hadde jeg vært med på å gi ut 10 lærebøker som en del av Damms Leseunivers. 1.-trinnsbøkene jeg lagde gis fremdeles ut på Cappelen Damm. Jeg ønsket imidlertid å bygge videre på disse, slik at det til sammen skulle bli et helt leseverk for småskoletrinnet. Derfor startet jeg mitt eget forlag.

“Av 3 indieutgivelser var én av nødvendighet, én med overlegg og én et resultat av et annet forlags helomvending.” 

DR.ING. LEIF-RUNAR FORSTH, FORFATTER AV BØKENE PRAKTISK NYTENKNING – SYSTEMATISK OG KREATIV PROBLEMLØSNING, KREATIV UNDERVISNING OG NATURLIG LEDERSKAP.

Min bok «Praktisk nytenkning – Systematisk og kreativ problemløsning» var en pionerbok innen kreativitet i Norge. Den kom først ut på Universitetsforlaget. I løpet av noen år var opplaget på 2000 utsolgt. Universitetsforlaget ønsket ikke å trykke opp boka på nytt, og jeg fikk dermed rettighetene tilbake til meg.

Din første bok?

Er dette ditt første bokprosjekt på eget forlag? Gratulerer! Vi hjelper deg gjerne med trykkprosessen.

LES MER OM ANDRE BOKSJANGRE:

Veiledning

Du får din egen kontaktperson hos oss

Erfaring

Lang erfaring med profesjonell bokproduksjon

Grønne valg

Bøker i bærekraftig produksjon på sertifisert papir

Oversiktlig

En enkel og oversiktlig prosess: 1-2-3

De mest umiddelbare og tryggeste vennskap er de som dannes mellom mennesker som elsker de samme bøkene.

IRVING STONE
bottom of page