top of page
TIPS & RÅD

Trykk din første bok på eget forlag hos oss

Ingen er ekspert første gang man gjør noe. Heller ikke når man skal trykke sin første bok på eget forlag. Heldigvis har vi holdt på med dette lenge, og kan besvare alle spørsmål du måtte ha om å gi ut bok selv, uansett om du ønsker et lite eller stort opplag. Vi loser deg helt fram til du står med din nye bok i hånda.

ANBEFALINGER RUNDT TRYKKING AV BØKER

Anbefalt

bokstørrelse

Standard-størrelser:
A5, A4 og 13x21cm og 17x24cm

Anbefalt

papirtype

Munken Print Cream, 
Amber Graphic eller  

Galerie Art Matt

Anbefalte

førtrykk-tjenester

Ombrekking av tekst til bokformat, og oppsett omslag

Personlige

anbefalinger

Ring oss gjerne
om du har noen spørsmål 

 • ØNSKER DU OMBREKKING?
  Ombrekking anbefales hvis du leverer oss teksten din i Word. Ombrekking betyr å tilpasse teksten til bokformatet. Vi setter opp sidene dine ryddig, med innrykk, overskrifter, orddeling og avsnitt. Vi har flere maler å velge mellom, og utifra disse velger du selv den fonten og skriftstørrelsen du liker best. Vi hjelper deg så alt blir satt opp korrekt og klart for trykk.​ På den måten får hele boken det samme uttrykket og fremstår organisert og helhetlig.
 • ØNSKER DU E-BOK?
  En e-bok er en digital utgave av boken, som vi kan lage i tillegg til den fysiske varianten. Vi tilbyr 2 typer e-bøker, med forskjellige bruksområder. ​ Består boka di hovedsakelig av tekst? Og du har valgt ombrekking hos oss? Da kan vi også gjøre om manuskriptet ditt til en e-bok, som man kan lese på et lesebrett. Forskjellige lesebrett leser forskjellige filer; ePub eller Kindle (mobi). Du får begge formatene samlet fra oss. Har du en bok med mye illustrasjoner og bilder? Da er en e-bok i form av en interaktiv pdf det rimeligste og greieste valget. Du vil fremdeles kunne ha hyperlenker og klikkbar innholdsfortegnelse, men sidene vil ikke flyte for å tilpasse seg ulike skjermstørrelser som på et lesebrett.
 • ØNSKER DU OPPSETT AV OMSLAG?
  Omslaget er det første leseren ser, og det første inntrykket man får av boka. Vil du lage dette selv, eller ønsker du at vi skal hjelpe deg med det? Har du en klar idé om hva du ønsker av farger eller motiv? Da kan vi gjerne hjelpe deg med utforminga slik at vi sammen lager omslaget som passer til akkurat din bok. Hvis du ønsker å gjøre dette selv, eller ønsker å benytte deg av ekstern hjelp, har vi utarbeidet maler i InDesign for våre vanligste størrelser på bokomslag, som kan lastes ned her. Dette er en mulighet for de som vil bruke litt mer tid, og gjøre seg litt mer flid med omslaget. Et godt bokomslag skal motivere leseren til å ville åpne boka og lese.
 • ØNSKER DU ET PRØVETRYKK?
  Et prøvetrykk er en hel, trykket versjon av boka slik at du kan sjekke kvalitet, papir, at sidene kommer i riktig rekkefølge, at alle farger kommer med, plassering av tekst og bilder osv. For å sikre at du blir fornøyd, tilbyr vi å lage ett prøvetrykk. Med ett prøvetrykk i hånden er det ofte lettere å oppdage eventuelle skrivefeil og ting du vil endre på før vi produserer alle eksemplarene. Dette er en god forsikring å benytte seg av i forkant av en produksjon, da det noen ganger er vanskelig å se for seg det ferdige resultatet når man jobber med et manuskript.
Spørsmål første bok
Passfoto MMeyer IMG_8660_marianne.jpg

“Istedenfor å jage flere forlag, bestemte jeg meg for å gi boken ut selv.”

MORTEN MEYER, FORFATTER AV BOKEN KEISEREN

Vi har intervjuet Morten Meyer om hvordan hans første bok Keiseren ble til, en historie om intriger og makt i Norges største sykehus, og hvorfor han valgte å gi den ut på eget forlag.

Gunnar_02.jpg

“For en som lever for å skrive, er det å stå der med sin første bok i hånden en stor opplevelse.”

GUNNAR BERG KRISTOFFERSEN, FIKK TRYKKET EGEN ROMAN HOS AIT GRAFISK I 2018

Jeg var middels skoleflink, men til min overraskelse var jeg én av kun fire på en barneskole med flere hundre elever, som fikk toppkarakter i norsk stil til avgangs-eksamen. Jeg elsket å skrive. Jeg skrev min første «bok» 14 år gammel, i en tykk, linjert skrivebok.

Din første bok?

Er dette ditt første bokprosjekt på eget forlag? Gratulerer! Vi hjelper deg gjerne med trykkprosessen og guider deg til ferdig bok.

LES MER OM ANDRE BOKSJANGRE:

Veiledning

Du får din egen kontaktperson hos oss

Erfaring

Lang erfaring med profesjonell bokproduksjon

Grønne valg

Bøker i bærekraftig produksjon på sertifisert papir

Oversiktlig

En enkel og oversiktlig prosess: 1-2-3

De mest umiddelbare og tryggeste vennskap er de som dannes mellom mennesker som elsker de samme bøkene.

IRVING STONE
bottom of page