top of page

Et ønske om å eie sin egen historie

ANITA SUNDBY, FORFATTER AV «DET LEDERE IKKE SNAKKER OM».


Jeg fikk sparken fra en topplederjobb i 2015. Skammen jeg følte på og alle løgnene jeg fortalte til familie og venner gjorde noe med meg. Jeg følte meg alene og mislykket og trodde det var bare meg som kjente på disse følelsene. Etter hvert tok jeg kontakt med noen andre ledere i nettverket mitt og fant ut at det var flere som følte det på samme måten – men vi snakket ikke om det.


Noen samtaler ble til flere og historiene ble råere. Det endte opp med at jeg skrev et debattinnlegg i Dagens Næringsliv som ble hovedoppslaget i avisen. Mange ledere tok kontakt og ville dele sin historie. Jeg skjønte jeg hadde truffet en nerve og begynte å skrive bok.


Boken er basert på 70 historier fra andre toppledere og et knippe fagfolk bidra med sine erfaringer. Boken er akkurat lansert og her er to av tilbakemeldingene som har kommet:

«Anita Sundby har gitt ut en interessant og verdifull bok om skam og karrieredrap i norsk leiing. Vinklingen og temaet er et fordriskende og viktig korrektiv til den naive hurra-for-leiing-retorikken vi ofte møter på dette feltet» - Jan Ketil Arnulf, professor i organisasjonspsykologi, Handelshøyskolen BI.


«En annerledes bok om ledelse som mange vil ha gleden av å lese» - Einar Wergeland-Jenssen, adm.dir. AS3 Norge .


Erfaring med å gi ut på eget forlag

Responsen på boken har vært overveldende og salget av den over all forventning. Nå jobber jeg med å gjøre den enda mer tilgjengelig.

Jeg var i dialog med flere forlag som var interessert, men valgte å gi ut boken selv fordi jeg ikke ville kompromisse på format, vinkling og innhold i boken. 


Hos AIT Grafisk ble jeg møtt med kompetanse, respekt og kreativitet fra første møte! Stor takk til prosjektleder Hilde Sørum og ombrekker Line Holmlin Helland.Boken kan bestilles på anita@onelifecompany.no

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page